Sportfysiotherapie

Waarom nu eigenlijk sportfysiotherapie?

Voetbal, tennis, joggen⁄hardlopen, fietsen⁄wielrennen, hockey, handbal, volleybal, rugby of andere sporten. Elke sport kent zo bekende maar ook minder bekende blessures.

Ik ben Taco van der Lem en als professional master sportfysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van revalidatie en preventie van elk soort sportblessures. Hierbij valt te denken aan het behandelen van sportblessures, blessurepreventie en begeleiding prestatieverbetering. Maar ook advies betreffende sport(beoefening), materiaal, kleding, schoeisel of voorbereiding⁄trainingsprogramma voor een sport⁄bewegingsactiviteit.

Het voordeel van het “Master” niveau is dat ik mijn handelen op wetenschappelijk basis kan verantwoorden. Ik benader dus sportgerelateerde blessure of de preventie hiervan middels de meest recente beschikbare kennis en kunde om uw probleem te behandelen.

Een behandeling vind plaats via een intake (vragengesprek), lichamelijk onderzoek, sport-⁄ beweeganalyse, sportspecifieke testen⁄metingen en een schatting van het weefselherstel (analyse eventuele herstelbelemmerende en bevorderende factoren) waarna een passend behandelplan en⁄of advies volgt.

Buiten dit gebied als specialist in de sportfysiotherapie, etaleer ik mijn kennis ook door het initiëren en realiseren van veranderingen in onze beroepspraktijk.

 

Therapeut: