Mulligan Concept en Behandeling

Het Mulligan Concept en behandeling is een behandelmethode om op een pijnloze wijze gewrichten te mobiliseren, dat wil zeggen de bewegingsmogelijkheid te verbeteren en pijnvrij te maken. Deze methode geeft meestal een snel en blijvend resultaat.

Dit is toepasbaar zowel bij problemen van de wervelkolom als van arm of been. Ook bij gevorderde artrose en sportletsels is het een behandelmethode die zeer geschikt is, ongeacht leeftijd.

De methode is ontwikkeld door de Nieuw- Zeelandse manueel therapeut Brian Mulligan.
Hij ontdekte in de jaren ’80 dat menige gewrichtsklacht veroorzaakt wordt door een “positiefout” of “ontsporing” van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar; het “repositioneren”, het herstel van de ontsporing in het gewricht, kan een opmerkelijk snel herstel te zien geven, zelfs in al jaren voortslepende gevallen. Di geeft vaak in korte tijd een spectaculaire verbetering in de beweeglijkheid van het gewricht.

Het Mulligan concept is een behandelmethode die pijnloos is, direct resultaat geeft en een aanhoudende verbetering geeft.

 

Voor welke klachten is het Mulligan Concept geschikt?

De methode is geschikt voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, van top tot teen! U kunt zich hebben verstapt of een verkeerde beweging hebben gemaakt. waarmee een gewricht minuscuul is “ontwricht”, dat wil zeggen niet meer het exact juiste spoor volgt. De Mulligan Therapeut kan vrij snel beoordelen of dit het geval is en dus of deze methode voor u geschikt is.

Is er wetenschappelijk bewijs voor deze methode?

Er is inmiddels op internationaal niveau zeer veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de methode Mulligan Concept en de uitkomsten zijn zeer positief.Voor meer informatie kunt u de volgende websites bezoeken: www.mulliganconcept.nl of www.bmulligan.com

Wat is een Mulligan Therapeut (Certified Mulligan Practitioner)?

Een Mulligan Therapeut (Certified Mulligan Practitioner) is getoetst op de theoretische kennis en het praktisch handelen volgens de methode en heeft het officiële internationale certificaat gehaald. Om een indicatie te geven van de internationale belang van het certificaat: recent is besloten dat alle fysiotherapeuten van het American Olympic Sports Medicine Team Certified Mulligan Practitioners moeten zijn!
 

 

De Mulligan Concept keywords

  • Technieken zijn 100% pijnvrij
  • Veilig
  • Snel en blijvend resultaat
  • Veilig en pijnvrij alternatief voor manipulaties (“kraken”)
  • Toepasbaar voor klachten die te maken hebben met het bewegen van gewrichten, van top tot teen
  • Internationaal concept
  • Sterke wetenschappelijk bewijsvoering over de werking van de methode

Vergoeding Mulligan Concept

De methode valt gewoon onder reguliere fysiotherapie en/of manuele therapie. U bent dus verzekerd wanneer fysiotherapie en/of manuele therapie in uw verzekeringspakket is opgenomen.
 

Maak een afspraak

Bel 026-3333097 voor meer informatie over onze Mulligan Concept behandeling of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in Oosterbeek of Wolfheze.
Hans van Berlo en Martijn Knoop kunnen behandelen volgens het Mulligan concept.

De Mulligan fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het voor u een geschikte behandeloptie is.
Als u één van deze klachten heeft, laat dan een screening doen. Dat kan zonder verwijzing. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste behandeling heeft u duidelijkheid over hoe uw behandelplan eruit zal zien.

Wilt u meer informatie of uw klacht een indicatie is voor therapie volgens Mulligan? Vraag het de Mulligan therapeut.