Nieuw in onze praktijk!

 

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

 

Heeft u een verhoogd gezondheidsrisico door overgewicht, wel of niet met diabetes, Cardio Vasculair Risico Management (CVRM) of COPD? De huisarts of praktijkondersteuner adviseert u daarom mee te doen aan SLIMMER. SLIMMER is een programma om uw leefstijl blijvend te verbeteren op gebied van voeding, beweging en gedrag.

Meedoen gaat als volgt:

• Meld u aan bij uw huisartsenpraktijk.

• U wordt uitgebreid geïnformeerd en u besluit daarna om wel of niet mee te doen.

• U wordt vervolgens doorverwezen naar onze praktijk.

Wat houdt meedoen in? U krijgt maximaal twee jaar begeleiding van een diëtist en een fysiotherapeut. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist – u bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Zij houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.

De fysiotherapeut – u volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.

In de loop van deze 6 maanden maakt u kennis met de buurtsportcoach in de gemeente. Hij begeleidt u naar passende beweegactiviteiten in de buurt, maar u kunt natuurlijk ook zelfstandig sporten zonder een sportvereniging. Daarnaast zijn er nog twee terugkommomenten in maand 9 en maand 12. En zijn er in het tweede jaar nog 5 individuele terugkommomenten mogelijk, dit kan zijn met de fysiotherapeut, diëtiste of buurtsportcoach.

De kosten voor het SLIMMER programma worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering, deze gaat NIET ten koste van uw eigen risico.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze administratie of de praktijkondersteuner van uw huisarts.

Telefoon: 026-3333097