Arbeidsfysiotherapie

 

De arbeidsfysiotherapeut begeleidt individuen met arbeidsgerelateerde klachten; het gaat hierbij om klachten van het houdings- en bewegingsapparaat en hun relatie tot de aangedane structuur, functioneel herstel, gedrag en arbeidsfactoren, door middel van training en eventueel bezoeken van de werkplek, zodat er een complete aanpak is van die arbeidsgerelateerde klachten.

In tegenstelling tot de reguliere fysiotherapeut die in zijn praktijk adviezen en instructies geeft aan de client, is de arbeidsfysiotherapeut actief betrokken in de interactie tussen de werknemer en werkomgeving. Zelfs een goed ingerichte werkplek geeft nog niet de garantie dat er op de juiste wijze gebruik van wordt gemaakt. Werknemer, werkgever en arbeidsfysiotherapeut proberen samen een oplossing te vinden bij arbeidsrelevante fysieke gezondheidsproblemen om te komen tot:

  • Vermindering verzuim
  • Voorkomen van blijvende uitval
  • Bevordering van zelfmanagement (gedragsverandering)
  • Verbeteren van het algemeen welbevinden

Onze praktijk is aangesloten bij Fysergo, Fysarbo en Ergo-Optima.

 

FYSERGO

GERICHT WERKEN AAN DE INZETBAARHEID EN VITALITEIT VAN MENSEN

Onze praktijk maakt onderdeel uit van het Fysergo netwerk bestaande uit 140 centra. Fysergo BV, opgericht in 1994, is een ISO 9001 gecertificeerd landelijk werkend interventie & advies bedrijf.

INVESTEREN IN UW MENSEN

Op individueel- en teamniveau begeleiden onze professionals uw medewerkers op weg naar vitaliteit en inzetbaarheid en begeleiden ze bij re-integratie en preventie processen. Het resultaat hiervan is snel herstel, verzuimreductie en verbeterde arbeidsproductiviteit.

Met onze (gezondheids)programma’s investeert u in uw medewerkers met groei, winst en duurzaamheid van uw organisatie als resultaat. Onze professionals ondersteunen en adviseren u op visie, beleid, doelen en de samenstelling van een optimaal programma wat leidt tot effectief gezondheidsmanagement.

Door een vernieuwende en praktische aanpak is Fysergo ook uw partner in gezondheids- en verzuimmanagement, waarbij wij uitgaan van de kracht van  mensen.

Ga naar www.fysergo.nl voor meer informatie.

Therapeuten: